Wie zijn wij

We zullen ons even voorstellen

Wij zijn Monique Reenders en Casper Vermond.

Monique is fysiotherapeut en handtherapeut en heeft ruim 10 jaar gewerkt in een ziekenhuis in Haarlem. Casper heeft al 20 jaar ervaring in de Horeca. Eerst in Leiden en daarna 10 jaar aan het Noordwijkse strand als bedrijfsleider. De laatste jaren woonden we in Noordwijk aan Zee met onze hond Juul en kat Gijs.

Hier in Portugal is het gezin uitgebreid met onze zoon Joshua, hij is begin 2017 hier in Portugal geboren.
Inmiddels hebben we er 4 katten; Daisy, Pepper, Ninja en Charlie en 1 hond; Muis erbij, allemaal hier geadopteerd en dol op kuffels.

We hebben beide een passie voor het buitenleven, rust, ruimte en natuur. We houden erg van puur en eerlijk eten, daar passen eigen kipjes en een moestuin bij. We streven erna om zoveel mogelijk van eigen bodem of mooie locale producten te eten.

Portugal

Hoe komen we hier terecht

Een land waar we samen veel zijn geweest. Casper ook vaak met vrienden om te surfen. De mensen, het eten, de mentaliteit, de schoonheid, het klimaat en vooral de ruimte en rust zijn voor ons een reden om er telkens terug te keren.

Twee jaar geleden hebben we besloten om op zoek te gaan naar ons droomhuis om er te gaan wonen.

Op 17 maart 2016, op weg naar het volgende huis om te bezichtigen, rijden we door slaperige dorpjes en landerijen. Het laatste stuk voert ons door het eucalyptusbos. Ik doe het raam open en we snuiven de heerlijke lucht op. Kleine, rustige slingerweggetjes en na elke bocht wordt het land steeds een stukje mooier. We zijn beide stil en denken hetzelfde…je zal hier maar wonen. Het huis ligt schitterend bovenaan de heuvel met een uitzicht over een vallei met alle tinten groen die er maar bestaan. Het zonnetje begint te schijnen en nog voor dat we de auto uitstappen zijn we al verkocht.

Twee maanden later hebben we de sleutel.

Zomer 2022

Iets waar Portugal bekend mee is en waar we altijd een beetje bang voor waren is in juli 2022 werkelijkheid geworden, onze prachtige uitzicht op de groene berg is gedeeltelijk in rook opgegaan.
Wonder boven wonder is ons gehele terrein gespaard gebleven.

Het nieuwe uitzicht is in eerste instantie een natuur geweld, maar er komt een andere schoonheid naar voren. Ineens zien we het prachtige relief van de berg, waar duidelijke tekeningen te zien zijn dat er vroeger intensieve agricultuur heeft plaats gevonden met tientallen granieten muurtjes die de terrassen vormen.
De bomen laten ver van te voren hun herfstkleur zien wat een gek contrast geeft als de bodem terug groen begint te kleuren. Gelukkig gaat dit snel en zal er volgende zomer weinig meer van te zien zijn.

Onze andere bewoners

De huisdieren en geitenweide

Bouw vriendschappen met Hond Muis en Juul en onze 4 katten Daisy, Pepper, Ninja en Charlie,
en
Kom vrijblijvend knuffelen in de geitenweide.
Geniet van de rondscharrelende cavia's, kippen en het speelse karakter van onze uitgelaten vrienden:
De 3 dikke dwerggeitjes, Ginger, Carice en Isolde
Leuk vooruitzicht: Onze dames zijn in verwachting en dit voorjaar verwachten we de kleine geitjes!

Onze dieren zijn allemaal erg vriendelijk en houden ervan om aandacht te krijgen en geaaid te worden.