Wie zijn wij

We zullen ons even voorstellen

Wij zijn Monique Reenders en Casper Vermond.

Monique is fysiotherapeut en handtherapeut en heeft ruim 10 jaar gewerkt in een ziekenhuis in Haarlem. Casper heeft al 20 jaar ervaring in de Horeca. Eerst in Leiden en daarna 10 jaar aan het Noordwijkse strand als bedrijfsleider. De laatste jaren woonden we in Noordwijk aan Zee met onze hond Juul en kat Gijs.

Hier in Portugal is het gezin uitgebreid met onze zoon Joshua, hij is begin 2017 hier in Portugal geboren.
Inmiddels hebben we er 4 katten; Daisy, Pepper, Ninja en Charlie en 1 hond; Muis erbij, allemaal hier geadopteerd en dol op kuffels.

Daarnaast hebben een kleine dierenweide met 3 lieve dwerggeitjes, kippen en wat cavia's. echter gaan we hier mogelijk afstand van doen.

We hebben beide een passie voor het buitenleven, rust, ruimte en natuur. We houden erg van puur en eerlijk eten, daar passen eigen kipjes en een moestuin bij. We streven erna om zoveel mogelijk van eigen bodem of mooie locale producten te eten.

Portugal

Hoe komen we hier terecht

Een land waar we samen veel zijn geweest. Casper ook vaak met vrienden om te surfen. De mensen, het eten, de mentaliteit, de schoonheid, het klimaat en vooral de ruimte en rust zijn voor ons een reden om er telkens terug te keren.

Twee jaar geleden hebben we besloten om op zoek te gaan naar ons droomhuis om er te gaan wonen.

Op 17 maart 2016, op weg naar het volgende huis om te bezichtigen, rijden we door slaperige dorpjes en landerijen. Het laatste stuk voert ons door het eucalyptusbos. Ik doe het raam open en we snuiven de heerlijke lucht op. Kleine, rustige slingerweggetjes en na elke bocht wordt het land steeds een stukje mooier. We zijn beide stil en denken hetzelfde…je zal hier maar wonen. Het huis ligt schitterend bovenaan de heuvel met een uitzicht over een vallei met alle tinten groen die er maar bestaan. Het zonnetje begint te schijnen en nog voor dat we de auto uitstappen zijn we al verkocht.

Twee maanden later hebben we de sleutel.

Overige bewoners

kinderboerderij en huisdieren

Onze mooie Quinta heeft een kleine kinderboerderij, waar je kan knuffelen met de dwerggeitjes, kippen, en cavia's. Zelf je eitje mag rapen bij de kippen en tussen de beesten kan genieten van hun streken en het schitterende uitzicht. Onze beesten hebben alle ruimte en een zeer goed leven.
Verder hebben we nog 4 avontuurlijke katten; Pepper, Daisy, Ninja en Charlie. en 2 honden Juul en Muis. Muis gaat graag met je op wandeling.
Al onze dieren zijn zeer lief, vriendelijk en dol op knuffels en aandacht.