Wie zijn wij

We zullen ons even voorstellen

Wij zijn Monique Reenders en Casper Vermond.

Monique is fysiotherapeut en handtherapeut en heeft ruim 10 jaar gewerkt in een ziekenhuis in Haarlem. Casper heeft al 20 jaar ervaring in de Horeca. Eerst in Leiden en daarna 10 jaar aan het Noordwijkse strand als bedrijfsleider. De laatste jaren woonden we in Noordwijk aan Zee met onze hond Juul en kat Gijs.

Hier in Portugal is het gezin uitgebreid met onze zoon Joshua, hij is begin 2017 hier in Portugal geboren.
Inmiddels hebben we er 4 katten; Daisy, Pepper, Ninja en Charlie en 1 hond; Muis erbij, allemaal hier geadopteerd en dol op kuffels.

We hebben beide een passie voor het buitenleven, rust, ruimte en natuur. We houden erg van puur en eerlijk eten, daar passen eigen kipjes en een moestuin bij. We streven erna om zoveel mogelijk van eigen bodem of mooie locale producten te eten.

Portugal

Hoe komen we hier terecht

Een land waar we samen veel zijn geweest. Casper ook vaak met vrienden om te surfen. De mensen, het eten, de mentaliteit, de schoonheid, het klimaat en vooral de ruimte en rust zijn voor ons een reden om er telkens terug te keren.

Twee jaar geleden hebben we besloten om op zoek te gaan naar ons droomhuis om er te gaan wonen.

Op 17 maart 2016, op weg naar het volgende huis om te bezichtigen, rijden we door slaperige dorpjes en landerijen. Het laatste stuk voert ons door het eucalyptusbos. Ik doe het raam open en we snuiven de heerlijke lucht op. Kleine, rustige slingerweggetjes en na elke bocht wordt het land steeds een stukje mooier. We zijn beide stil en denken hetzelfde…je zal hier maar wonen. Het huis ligt schitterend bovenaan de heuvel met een uitzicht over een vallei met alle tinten groen die er maar bestaan. Het zonnetje begint te schijnen en nog voor dat we de auto uitstappen zijn we al verkocht.

Twee maanden later hebben we de sleutel.

Nieuw concept 2024

De gasten die eerder bij ons zijn geweest kennen ons van de persoonlijke aandacht tijdens het dagelijkse uitgebreide luxe ontbijt in de ochtend.
Wij genoten hier ook van maar de intensiteit van deze ontbijtvorm is net topsport.
Vanwege een aantal factoren waaronder de intensiteit hebben we besloten om dit luxe ontbijt vanaf komend jaar alleen in de weekenden aan te bieden.
De andere dagen kan je een ontbijtmandje bestellen en heerlijk van de ochtend genieten bij je eigen accommodatie.

Onze andere bewoners

De huisdieren en dierenweide

Wegens dezelfde redenen als hierboven genoemd hebben we afscheid genomen van onze geiten.
Enkelen zijn bij onze buren terechtgekomen waar je nog steeds van ze kan genieten.
In de dierenweide vind je nog wel onze kipjes en cavia’s.
Daarnaast kan je nog eindeloos knuffelen met onze 4 katten Daisy, Pepper, Ninja en Charlie en honden Juul en Muis, die ook graag met je mee op wandeling gaat.